Poslanih že prek 8000 izdelkov!  -- Darilna embalaža! -- Brezplačna poštnina!

Košarica 0,00 € 0 item(s)

V košarici nimate artiklov

Skupaj za plačilo: 0,00 €

Nasveti

Kako si izmeriti ...

 

 

Če niste prepričani kolikšno dolžino verige potrebujete pri ogrlicah z imenom ali pri zapestnicah z imenom, oziroma kakšen obseg prstana je primeren za vas, si pomagajte z navodili, ki smo vam jih pripravili na zgornjih povezavah.

 


 

 

Kako poskrbeti za nakit

 

Prepričani smo, da bo znanje o pravilni uporabi vašega nakita iz srebra, zlata in akrila ohranilo dolgotrajen lesk. Zato vam priporočamo, da si preberete osnovne napotke za nego nakita.

 

Osnovna navodila za skrb nakita

Obstaja nekaj stvari, ki se jim je potrebno izogniti, da se zagotovi dolgoletne užitke nošnje vašega novega nakita. Na primer, izognite se interakciji s kemikalijami. Nekatere vsakdanje kemijske kombinacije lahko kruto vplivajo na zlato in srebro. Čistilna sredstva lahko vplivajo na površino zapestnic, ogrlic (iz srebra, zlata in akrila), uhanov, ki jih oropa njihovega naravnega sijaja. Zaradi teh kemičnih reakcij, je vedno dobra ideja, da odstranite vaš nakit  pri tuširanju, čiščenju, uporabi ličila, losjonov, laka za lase ali parfuma. Poleg tega lahko klor vpliva na barvo zlatega nakita in zato priporočamo, da odstranite ves nakit pred vstopom v bazen in/ali v masažno kad. Poskrbite tudi, da boste odstranili vaš nakit ko se preoblačite ali pred spanjem, saj se lahko oprijemajo tkanin, povlečejo nitko ali pa jo raztrgajo.

 

Čiščenje nakita iz srebra in zlata

Ker bo srebro sčasoma potemnelo, je bolje zanj poskrbeti zdaj, saj boste tako v nadaljevanju porabili manj časa za čiščenje. Priporočamo, da redno odstranjujete prstne odtise in svetle madeže s srebrno krpo. Za odstranitev prstnih odtisov, olj ali umazanije, dodajte majhno količino blagega tekočega mila v pol skodelice mlačne vode, nakit namakajte 2-3 minute, temeljito sperite s čisto vodo in popolnoma posušite.

Ko srebro potemni je pomembno, da ga očistite s srebrnim polirnikom. Na splošno je najbolje, da uporabljate izdelke za čiščenje pri znanih proizvajalcih izdelkov za nego srebro, kajti nekateri slabši produkti lahko povzročijo praske na nakitu.

 
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke. Preberi o uporabi piškotkov.
x